Incident terorist la Londra. Un indivit a intrat cu mașina în oameni înainte de a se opri într-o barieră în fața Parlamentului

  • 14 August 2018 11:53
Incident terorist la Londra. Un indivit a intrat cu mașina în oameni înainte de a se opri într-o barieră în fața Parlamentului

Mai mulți pietoni au fost răniți marți dimineață după ce o mașină a lovit bariera de securitate din fața parlamentului britanic la Londra, a anunțat poliția din Regatul Unit, care l-a arestat pe șoferul autoturismului, informează AFP și Reuters.

''Astăzi, la 07:37, o mașină a intrat în bariera din fața parlamentului. Șoferul a fost arestat de polițiștii prezenți la fața locului. Mai mulți pietoni au fost răniți'', a declarat poliția britanică într-o postare pe Twitter.
 Imagini difuzate de media sociale arată o reacție puternică a poliției mobilizate la locul incidentului, un dispozitiv de securitate important fiind instalat în zona adiacentă clădirii parlamentului de la Londra, iar străzile din apropiere au fost închise pentru circulație.

Potrivit AFP, agenți de poliție puternic înarmați au înconjurat un autoturism de culoare gri, al cărui șofer a fost scos afară și încătușat.

Alte imagini arată cum agenți de poliție rețin un bărbat, îmbrăcat în blugi și o jachetă neagră.

Poliția britanică a declarat că nu poate spune pe moment dacă este vorba sau nu de un incident legat de ''terorism'', conform Reuters.

''Încercăm să punem elementele cap la cap'', s-a limitat să afirme un purtător de cuvânt al forțelor de ordine.

Stația de metrou Westminster, în apropiere de parlament, a fost închisă, iar clădirea a fost înconjurată de un cordon de polițiști. Nimeni nu are permisiunea să intre în clădirea parlamentului. Dar și așa sunt puțini vizitatori, întrucât parlamentarii sunt în vacanță.

Regatul Unit a fost lovit în 2017 de un val de atentate, dintre care patru au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic. Atentatele de acum un an s-au soldat cu un total de 36 de morți și 200 răniți. Unul dintre ele a fost comis în luna martie pe Podul Westminster și în fața parlamentului. Khalid Masood (52 de ani) a ucis atunci patru persoane pe Podul Westminster, situat în apropiere, după care a înjunghiat mortal un polițist neînarmat lângă parlament. Atacatorul a fost împușcat în cele din urmă de forțele de ordine. 

Sursa: agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău