Incident maritim în Golful Oman, în apropiere de zona unde a fost atacat petrolierul Mercer Street

  • 03 August 2021 18:33
Incident maritim în Golful Oman, în apropiere de zona unde a fost atacat petrolierul Mercer Street

Marea Britanie a raportat, marți, un nou incident maritim, în largul Emiratelor Arabe Unite, autoritățile britanice precizând că nu este vorba de un act de piraterie și cerând evitarea zonei, informează agenția Reuters, citată de Digi24.ro.

„Un incident este în curs la aproximativ 60 de mile marine (110 kilometri) de orașul Fujairah, situat în Emiratele Arabe Unite. Categoria incidentului: non-piraterie. Investigațiile sunt în curs, a transmis Comandamentul operațiunilor maritime comerciale din Marea Britanie (UKMTO), potrivit sursei citate.

„Navele sunt îndemnate să exercite precauție extremă când tranzitează această zonă, precizează UKMTO.

Conform unor surse maritime, nava vizată de incidentul din Golful Oman este petrolierul Golden Brilliant, sub pavilion din Singapore. Echipajul navei a raportat statutul „în afara controlului”, ceea ce înseamnă că vasul nu poate fi manevrat din cauze excepționale.

Alerta a fost emisă după ce petrolierul MV Mercer Street a fost atacat, pe 30 iulie, în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman, vecin cu Emiratele Arabe Unite.

Atacul asupra petrolierului MV Mercer Street s-a soldat cu moartea unui marinar român și a unuia britanic.

Israelul, Statele Unite și Marea Britanie au atribuit Iranului atacul asupra petrolierului MV Mercer Street, utilizat de compania unui antreprenor israelian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău