Incident în largul coastelor României | Avioane rusești s-au apropiat periculos de o navă militară americană

  • 15 Februarie 2017 08:01
Incident în largul coastelor României | Avioane rusești s-au apropiat periculos de o navă militară americană

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forțelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exercițiu militar coordonat de România și desfășurat în largul Portului Constanța, a acuzat marți seară un oficial american.

Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter și s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat marți seară căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa.

În momentul producerii incidentului, distrugătorul USS Porter participa la exercițiul naval "Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfășurat, conform Forțelor Navale americane, în Marea Neagră, în largul Portului Constanța, în perioada 1-10 februarie.

Avioane ruse s-au apropiat de distrugătorul USS Porter în mod "nesigur și neprofesionist", pe 10 februarie, în Marea Neagră, a acuzat marți seară Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, citat de site-ul agenției Reuters.

Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse și distrugătorul USS Porter. În primul incident au fost implicate două avioane de vânătoare ruse Suhoi Su-24, iar în al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliușin Il-38.

"Nava USS Porter a încercat să ia legătura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun răspuns. Incidentele de acest fel sunt îngrijorătoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronată a riscurilor", a atras atenția Danny Hernandez.

Circa 2.800 de militari din șapte state NATO - România, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada și Spania - precum și din Ucraina au participat în perioada 1-10 februarie la exercițiul naval "Scut Maritim 2017" (Sea Shield 2017), desfășurat în Marea Neagră.

În momentul începerii manevrelor navale, Rusia a transmis că urmărește cu atenție și va lua toate măsurile necesare ca reacție la exercițiul militar NATO "Scut Maritim 2017". 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău