Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferința de presă

  • 11 August 2020 08:17
Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferința de presă

Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe președintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferința de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marți dpa, citată de Agerpres.

Președintele a părăsit sala de briefing a Casei Albe la aproape trei minute după ce începuse să vorbească, fără o explicație, în timp ce un agent al serviciului de securitate i-a cerut să iasă.

"A fost un schimb de focuri în fața Casei Albe", a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. "Forțele de ordine au împușcat pe cineva, pare a fi suspectul și suspectul este acum în drum spre spital (...). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului", a declarat el.

El a mai spus că situația se afla "foarte bine sub control" și că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului, care a avut loc "lângă gard dar în afara complexului".

Secret Service a anunțat ulterior pe Twitter că unul dintre ofițerii săi a fost de asemenea dus la spital ca urmare a incidentului armat. Complexul a fost închis în urma incidentului.

"Ați fost surprinși, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobișnuit", a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media. "Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc".

Președintele a mai spus că el crede că suspectul era înarmat dar nu cunoștea detaliile, precum tipul de armă sau dacă el a fost ținta vizată și a adăugat că oficialii vor difuza alte informații mai târziu.

Trump a lăudat serviciile secrete și a spus că se simte în siguranță. "Par eu zdruncinat?", a întrebat el retoric, răspunzând la întrebarea dacă a fost afectat de împușcături.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău