Închisoare pentru consilierul din Corjeuți care a accidentat mortal un minor

  • 14 Mai 2019 11:00
Închisoare pentru consilierul din Corjeuți care a accidentat mortal un minor

Consilierul local din Corjeuți, care în februarie 2018 a lovit mortal cu mașina un minor și a părăsit locul accidentului rutier, a fost condamnat cu executare de către Curtea Supremă de Justiție, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că accidentul a avut loc pe strada centrală din satul Corjeuți, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil de șapte ani, care mergea cu mama sa.

Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul și-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său. Acasă, acesta și-a parcat mașina, după care s-a culcat. La scurt timp bărbatul a fost reținut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până la sentința primei instanțe.

Prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, inculpatul a fost recunoscut vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate” și „părăsirea locului accidentului rutier”. Magistrații l-au condamnat la trei ani și două luni de închisoare, cu suspendare, inculpatul fiind eliberat din arest preventiv  din sala de judecată.

Procurorii au calificat decizia primei instanțe ca fiind una disproporțională gravității faptei imputate și au contestat-o la Curtea de Apel Bălți, care a respins apelul procurorilor. Recent, examinând recursul acuzatorilor la deciziile nominalizate, Curtea Supremă de Justiției l-a admis, inculpatul fiind condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare, urmând ca organele afacerilor interne să pună în aplicare decizia instanței supreme judecătorești.

Decizia Curții Supreme de Justiție este irevocabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău