Închisoare pe viață, în Spania, pentru criminalul cu 23 de identități false

  • 29 Aprilie 2021 19:17
Închisoare pe viață, în Spania, pentru criminalul cu 23 de identități false

Poreclit "Igor Rusul", un sârb deja condamnat în Spania și Italia a primit joi pedeapsa de închisoare pe viață pentru trei crime comise în Spania în 2017, inclusiv uciderea a doi membri ai forțelor de ordine, a anunțat un tribunal, citat de France Presse. Considerat extrem de periculos, el a asistat la procesul său închis într-o cutie blindată, la fel ca atunci când a fost judecat pentru prima dată de aceeași instanță, în ianuarie 2020.

Fost militar, potrivit presei, Norbert Feher, pe numele său real, a fost judecat pentru că a ucis un agricultor și doi agenți ai Gărzii Civile, în decembrie 2017, la Teruel, în Aragon (nord-est).
 
Tribunalul din Teruel a anunțat printr-un comunicat că l-a condamnat "la închisoare permanentă revizuibilă", echivalentul în Spania cu închisoarea pe viață, pentru uciderea unuia dintre cei doi agenți ai Gărzii Civile, "și la alte două pedepse de 25 de ani pentru fiecare din celelalte două" crime. El nu va putea beneficia de nicio reducere a pedepsei înainte de a petrece 30 de ani după gratii și va trebui, de asemenea, să plătească mai mult de 3 milioane de euro pentru a despăgubi familiile victimelor.
 
Săptămâna trecută, un juriu popular l-a găsit vinovat.
 
Considerat extrem de periculos, el a asistat la procesul său închis într-o cutie blindată, ca atunci când a fost judecat pentru prima dată de aceeași instanță, în ianuarie 2020.
 
Înainte de a fi transferat din închisoarea din Palencia (nord-vest) la Teruel, el a atacat patru gardieni cu o bucată ascuțită de țiglă.
 
În ianuarie 2020, "Igor Rusul" a fost condamnat de același tribunal la 21 de ani de închisoare pentru două tentative de omor cu focuri de armă în decembrie 2017.
 
Cu câteva luni înainte de aceste crime în Spania, el a fost căutat intens în Italia, unde era acuzat că a ucis un barman și un voluntar de poliție în regiunea Emilia-Romagna (nord-est). Prin urmare, el a fost condamnat în contumacie de instanțele italiene la închisoare pe viață.
 
Folosind până la 23 de identități false, Norbert Feher ar fi înmulțit afirmațiile incredibile despre trecutul său în timpul trecerilor sale prin Spania și Italia, pretinzând că este un fost paramilitar sârb, un ex-spion rus exilat în China sau un fost gigolo în Spania, potrivit cotidianului spaniol El Pais.
 
Sursa: Agerpres
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău