Închisoare cu executare pentru fostul ministru Iurie Chirinciuc, anunță Procuratura Generală

  • 16 Mai 2019 09:29
Închisoare cu executare pentru fostul ministru Iurie Chirinciuc, anunță Procuratura Generală

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, va sta după gratii, anunță Procuratura Generală.

Decizia a fost luată ieri de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au examinat contestația lui Iurie Chirinciuc împotriva sentinței primei instanțe prin care acesta a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pe un termen de un an. 

Astfel, pentru trafic de influență și abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcții publice timp de 5 ani.

Tot ieri, instanța de fond i-a agravat pedeapsa și unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influență, fiindu-i stabilită o pedeapsă de 2 ani de detenție.

Totuși, instanța a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparține fostului ministru și a mijloacelor financiare de 40 000 lei și 5 500 euro, sume ridicate în timpul percheziției efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, Iurie Chirinciuc împreună cu șefii a două companii de construcții, Nicolae Ciobanu de la „Global Trans Construction” și Marin Sârbu de la „Nouconst” SRL, au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție pe 27 aprilie 2017 și,  fiind audiați, și-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaștere a vinovăției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău