Încheierea proiectului european THOR „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – R. Moldova”

  • 21 Decembrie 2023 17:38
Încheierea proiectului european THOR „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – R. Moldova”

La noul sediu al INI a avut loc ședința de încheiere a proiectului european „Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Republica Moldova, THOR” finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Guvernul Republicii Moldova, activitatea căruia a fost desfășurată pe parcursul a patru ani, relatează serviciul de presă al Poliției R. Moldova.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției fiind unul dintre beneficiarii acestui proiect a fost mereu deschis și cointeresat să implementeze cele mai bune practici și tendințe în vederea dezvoltării condițiilor de muncă ale angajaților, menționează sursa citată.

Astfel, în urma proiectului au fost reconstruite și renovate 10 sectoare de poliție din toată țara și construit un sediu nou pentru 3 unități operative ale INI care a fost dotat integral cu mobilier, tehnică de calcul și echipamente. De asemenea, pe perioada implementării proiectului polițiștii moldoveni și români au beneficiat de sesiuni comune de instruire în combaterea criminalității.

 Menționăm că, scopul proiectului reprezintă consolidarea capacităților instituționale ale Poliției, ce duce la o mai bună coordonare a acțiunilor împotriva criminalității transfrontaliere și la o creștere a eficienței operațiunilor desfășurate pentru asigurarea securității în regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău