Încetarea focului în Fâșia Gaza, "un succes pentru Israel"

  • 22 Noiembrie 2012 09:59
Încetarea focului în Fâșia Gaza,

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a salutat eforturile de mediere ale președintelui Egiptului, Mohamed Morsi, pentru încetarea focului.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite așteaptă din partea Israelului și grupării Hamas, ce controlează Fâșia Gaza, să "acționeze cu seriozitate" pentru a menține încetarea focului asupra căreia au ajuns, miercuri seară, la o înțelegere, după o săptămînă de confruntări armate.

În interval de aproape o oră și jumătate, după ce a intrat în vigoare o încetare a focului între Israel și palestinieni, 13 rachete au fost trase din Fâșia Gaza asupra localităților din sudul Israelului.

În timpul nopții nu s-au înregistrat incidente.

Surse diplomatice au apreciat că înțelegerea mediată de Egipt reprezintă un succes pentru Israel și nu pentru Hamas.

Ierusalimul și-a exprimat satisfacția pentru o susținere diplomatică extinsă și recunoașterea dreptului legitim la autoapărare.

SUA salută eforturile de mediere ale Egiptului

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a salutat eforturile de mediere ale președintelui Egiptului, Mohamed Morsi, pentru încetarea focului.

Morsi s-a impus în fața organizației Hamas, care nu a luat în calcul cele 3 miliarde de dolari, asistență acordată de SUA Egiptului.

După convorbirile de la Cairo între secretarul american de stat și președintele Egiptului, Israelul a acceptat o încetare a focului, dar nu va ridica blocada asupra Fâșiei Gaza.

Egiptul  s-a angajat în calitate de garant al încetării focului.

Rămâne, însă, în vizor contrabanda cu armament dinspre Sinai în Gaza, pentru a nu se reface arsenalul de rachete în zona controlată de Hamas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,74
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău