Încercări disperate ale unui britanic de a recupera o unitate plină de bitcoini. A oferit 70 de milioane de dolari autorităților

  • 16 Ianuarie 17:03
Încercări disperate ale unui britanic de a recupera o unitate plină de bitcoini. A oferit 70 de milioane de dolari autorităților

Britanicul care și-a aruncat, din greșeală, unitatea de stocare pe care se aflau sute de bitcoin, a oferit autorităților locale peste 70 de milioane de dolari pentru a-i permite să excaveze groapa de gunoi, în încercarea de a își recupera valorosul obiect, scrie CNN, preluat de Digi24.ro

James Howells și-a aruncat unitatea pe care erau stocați 7500 de bicoini cu mulți ani în urma. El obținuse moneda virtuală prin minare, la momentul în care valoarea sa era foarte redusă. Acum, însă, el cere consiliului local din orașul Newport, Țara Galilor, să îi permită să excaveze groapa de gunoi unde crede că ar fi ajuns obiectul care acum valorează peste 200 de milioane de dolari.

Pentru a primi această permisiune, Howells s-a oferit să plătească autorităților un sfert din valoarea unității, despre care spune că ar putea fi distribuită către locuitorii orașului, o sumă de 70 de milioane de dolari. 

Howells a descoperit prima oară că nu mai avea hard-disk-ul în momentul în care monedele sale virtuale ajunseseră să valoreze în jur de 9 milioane de dolari. În valoarea actuală, cei 7500 de bitcoini ar avea o valoare de aproximativ 273 de milioane de dolari.

„M-am oferit să donez 25% din sumă, în jur de 71 de milioane de dolari către orașul Newport pentru a îi distribui către rezidenți dacă reușesc să găsesc și să recuperez bitcoinii”, a declarat Howells. Autoritățile locale i-au refuzat, însă, solicitarea.

După ce și-a descoperit greșeala, Howells s-a dus la groapa de gunoi pentru a încerca să găsească, cumva, unitatea de stocare pierdută. Și-a pierdut speranța când a văzut cât de mare este zona.

Acum spune, însă că a găsit o modalitate prin care poate recupera obiectul pierdut – el vrea să sape într-o zonă specifică a gropii, pe baza unui sistem de referință special care să nu încalce standardele de siguranță și de mediu.

Primăria a motivat că o astfel de operațiune de excavare ar avea un impact uriaș asupra mediului

Autoritățile locale au interzis însă realizarea unei astfel căutări care ar presupune operațiuni de excavare a gunoiului.

„Consiliul local din Newport a fost contactat de mai multe ori din 2013 până în prezent în legătură cu posibilitatea recuperării unei componente de hardware IT care ar conține bitcoini”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei.

„Prima oară s-a întâmplat la câteva luni după ce domnul Howells a realizat, prima oară, dispariția hardului. Consiliul i-a explicat de mai multe ori domnului Howells că o excavare a locului nu e posibilă, deoarece ar produce un impact uriaș asupra mediului înconjurător”, a adăugat reprezentantul primăriei.

În cazul teoretic în care galezul ar primi totuși o aprobare, costurile operațiunii s-ar putea ridica la câteva milioane de lire sterline, fără ca nimeni să aibă certitudinea descoperirii obiectului pierdut și, în special, a comorii virtuale aflate în interiorul său.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,2 m/s
Sun
3
Mon
4
Tue
1
Wed
0
Thu
2

Curs oficial BNM 06 Martie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1524 -0.0000
USD 17.5751 -0.0000
RON 4.3335 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2386 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău