Începe vaccinarea animalelor sălbatice contra rabiei

  • 24 Octombrie 2022 14:52
Începe vaccinarea animalelor sălbatice contra rabiei

Începe campania de vaccinare a animalelor sălbatice contra rabiei. Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a emis permisiunea de zbor unui operator aerian care în perioada 24-28 octombrie va efectua distribuția aeriană a momelilor vaccinale contra rabiei la animalele sălbatice, transmite IPN.

Momelile vaccinale vor fi distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu excepția zonei de securitate de-a lungul râului Nistru și teritoriul regiunii transnistrene. Zborurile vor fi efectuate de pe Aeroportul Internațional Mărculești și vor fi operate în porțiunea deschisă a spațiului aerian, la înălțimi joase (până la 300 m).

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor preciza anterior că, datorită implementării pe parcursul anilor 2020 și 2021 a unui program de eradicare a rabiei, sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană, s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de rabie cu circa 75%.

ANSA recomandă, în caz de găsire a unei momeli intacte, să fie lăsată în acel loc. Dacă momeala este găsită într-o zonă în care sunt copii sau animale de companie, trebuie luată și plasată într-o zonă împădurită, folosind mănuși. Dacă este găsită o momeală al cărei ambalaj este desfăcut, spart sau distrus, trebuie anunțat medicul veterinar pentru a o ridica.

Campanii similare de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova, au loc primăvara și toamna.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău