Începe summitul NATO. Klaus Iohannis se va referi și la susținerea acordată de România celor mai vulnerabili parteneri, în special Rep. Moldova și Georgia

  • 28 Iunie 17:12
Începe summitul NATO. Klaus Iohannis se va referi și la susținerea acordată de România celor mai vulnerabili parteneri, în special Rep. Moldova și Georgia

Începe summitul de la Madrid, unde, potrivit ministrului Apărării Naționale de la București, Vasile Dîncu, sunt așteptate decizii fundamentale pentru profilul și postura Alianței Nord Atlantice la nivel regional și global, pentru sarcinile importante ale NATO și aliaților, dar și pentru direcționările strategice ale următoarei decade.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunța că apărarea granițelor estice ale alianței va fi întărită prin suplimentarea trupelor de reacție rapidă, de la 40.000 la peste 300.000 de militari. La summitul NATO participă și președintele României, Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni va sublinia în cadrul discuțiilor importanța consolidării pe termen lung a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic. De asemenea, va aminti de contribuția României la sprijinirea Ucrainei pe plan umanitar și în diminuarea riscurilor legate de securitatea alimentară.

În același timp, se va referi și la susținerea acordată de România celor mai vulnerabili parteneri, în special Republica Moldova și Georgia. Pe de altă parte, va reitera sprijinul ferm al țării noastre pentru politica NATO a ușilor deschise, inclusiv pentru aderarea Finlandei și Suediei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
20,52
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
24
Thu
24
Fri
27
Sat
28
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău