Începe reparația uneia dintre cele mai mari treceri subterane din capitală. Jumătate din costul lucrărilor este contribuția orașului Galați din România

  • 21 Martie 2022 17:13
Începe reparația uneia dintre cele mai mari treceri subterane din capitală. Jumătate din costul lucrărilor este contribuția orașului Galați din România

Începe reparația uneia dintre cele mai mari treceri subterane din capitală: pasajul din strada Ion Creangă, intersecție cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în preajma Universității Pedagogice, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban precizează că subterana nu a mai fost reabilitată niciodată, iar în ultimii ani prezenta pericol pentru persoanele care trec pe acolo. Pasajul era murdar, fără lumină și cu scări avariate.

Costul total al lucrărilor de reparație sunt de circa patru milioane de lei. Jumătate din sumă este contribuția Primăriei Chișinău. Cealaltă jumătate este suportul din partea orașului Galați din România.

Contractul de executare este pentru un termen de zece luni. Și pentru că fluxul de persoane care trec zilnic prin această subterană este mare, lucrările de reparație vor fi efectuate treptat, fără a limita accesul pietonilor.

Lucrările presupun reconstrucția scărilor de acces și a rampelor pentru persoanele cu cerințe speciale. Va fi reparat tavanul, pereții și spațiile comerciale, va fi modernizat sistemul de iluminat, iar sistemul de canalizare pluvială va fi curățat. De asemenea, vor fi instalate camere de supraveghere video.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău