Începe Festivalul Internațional “Nopțile Pianistice”

  • 24 Iunie 2015 12:41
Începe Festivalul Internațional “Nopțile Pianistice”

În această seară, la Chișinău, începe cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional “Nopțile Pianistice.”

Programul cuprinde mai multe concerte sustinute de tinere talente din Germania, Austria, Rusia, România și Republica Moldova, acompaniate de Orchestra Naționala de Cameră, sub bagheta dirijorului Cristian Florea. Melomanii sunt asteptați la Sala cu Orgă începând cu ora 19.00, prețul biletelor variind între 30 și 80 de lei.

”Anul acesta vom prezenta patru concerte. Inauguruăm cu un recital de pian cu participarea ilustrului pianist rus serghei Kuznețov, considerat, la ora actuală,  unul dintre cei mai buni pianiști din generația tânără, a școlii ruse de pian. Vine cu un program dedicat creațiilor semnate de Serghei Rahmaninov. În data de 26, este seara concertelor de pian. Vor participa mai mulți invitați printre care Greta Erharter-Sargsyan din Austria, Narek Alaverdyan din Germania, duetul de pianiști Elisabetta Gesuato - Elia Modenese, dar și tânăra noastră pianistă, Livica Știrbu-Soholov. ”

Seara de 28 iunie  iubitorii  prezintă muzică de balet, în transcriere pentru două piane, ineterpretată de soliștii Filarmonicii Naționale, Anatol Lapicus și Iurie Mahovici.

Festivalul Nopțile Pianistice se încheie marți 30 iunie, cu o seară a cuvintetelor de pian și Cvartetul Național de Coarde, condus de prim-dirijorul Cristian Florea. Invitat special Pianistul Mihai Ungureanu din România.

AUDIO: Ascultați un interviu cu directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, realizat de Tatiana Stratenco

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău