Începe concursul pentru premiile ONU pentru Drepturile Omului 2023

  • 06 Octombrie 2023 14:54
Începe concursul pentru premiile ONU pentru Drepturile Omului 2023

Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova lansează cea de-a 17-a ediție a competiției pentru Premiile ONU în domeniul Drepturilor Omului 2023. Competiția își propune să evidențieze și să premieze cele mai creative, inovative, eficiente, oportune și participative inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Republica Moldova de pe ambele maluri ale râului Nistru, transmite IPN.

Competiția din anul 2023 include trei premii. Primul este premiul general pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel național și/sau local în perioada ianuarie 2022- 6 noiembrie 2023. Este un premiu pentru promovarea generală a drepturilor omului la nivel național și/sau local, pe ambele maluri al râului Nistru – persoanele fizice și juridice sunt eligibile pentru acest premiu.

Va fi acordat premiul special pentru a realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului în sprijinirea răspunsului la criza refugiaților în perioada februarie 2022- 6 noiembrie 2023. Este un premiu pentru cele mai bune acțiuni și inițiative de promovare și respectare a drepturilor omului ale refugiaților din Ucraina, de pe ambele maluri ale râului Nistru. Persoanele fizice și juridice sunt eligibile pentru acest premiu.

Al treilea este premiul special pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului privind implicarea activă în promovarea participării tinerilor în perioada ianuarie 2022 - 6 noiembrie 2023 – premiu pentru acțiuni care au contribuit în mod remarcabil la promovarea și sprijinirea participării incluzive și semnificative a tinerilor, inclusiv a tinerilor din cele mai vulnerabile grupuri. Persoanele fizice și juridice sunt eligibile pentru acest premiu.

Nominalizările pentru oricare din premiile menționate mai sus pot fi făcute online. Persoanele trebuie să completeze un formular pentru nominalizări, în limbile română, rusă, engleză sau în altă limbă minoritară prezentă în Republica Moldova.

Candidații propuși pot fi persoane fizice sau entități activitățile cărora au fost întreprinse în perioada ianuarie 2022 - 6 noiembrie 2023, cu excepția premiului pentru realizarea remarcabilă a drepturilor omului în sprijinirea răspunsului la criza refugiaților, care ar trebui să acopere perioada: februarie 2022 - 6 noiembrie 2023.

Sunt acceptate atât nominalizările părților terțe, cât și auto-nominalizările. Nominalizările trebuie să includă mai multe informații. Formularele de nominalizare pot fi depuse online cu confirmarea depunerii nominalizării la adresa de email [email protected]. Termenul limită pentru înregistrarea candidaților/candidatelor este 6 noiembrie, ora 18.00.

Candidații propuși trebuie să nu fi primit premiul ONU pentru Drepturile Omului în ultimii patru ani. De asemenea, acțiunile pentru care se propune nominalizarea nu trebuiau să fi fost implementate cu suportul sau din fonduri ale agențiilor/programelor/fondurilor ONU.

Câștigătorii competiției vor fi anunțați și premiați în cadrul Galei Premiilor ONU pentru Drepturile Omului 2023, organizate anual cu prilejul aniversării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului. În acest an, evenimentul urmează a fi organizat pe 8 decembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău