Începe cea de-a doua campanie de vaccinare a vulpilor contra rabiei

  • 12 Noiembrie 2020 14:10
Începe cea de-a doua campanie de vaccinare a vulpilor contra rabiei

Până la sfârșitul lunii noiembrie, se va desfășura cea de-a doua campanie de vaccinare antirabică a vulpilor, pe cale aeriană, dar și prin distribuirea manuală a momelilor. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice, transmite IPN.

La distribuirea momelilor din avion, pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit (GPS). Momelile vor fi amplasate la fiecare intrare în vizuină și pe traseele vulpilor, în imediata apropiere a vizuinilor. Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor, se restricționează circulația liberă a câinilor și pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile.

Vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice dar, în cazul consumului accidental, vaccinul nu este dăunător pentru acestea. Dacă momeala este găsită într-o zonă în care sunt copii sau animale de companie, persoanelor le este indicat să îmbrace mănuși și, cu o pungă de plastic, să ia momeala și să o plaseze într-o zonă împădurită.

Prima campanie vaccinare antirabică a vulpilor a fost desfășurată în perioada 9-13 iulie. Acest program este sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău