Începe campania de vaccinare antiCovid în SUA: Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump

  • 14 Decembrie 2020 09:39
Începe campania de vaccinare antiCovid în SUA: Oficiali de la Casa Albă printre primii care vor fi vaccinați, nu și Trump

​Oficiali ai administrației Trump vor fi printre primele persoane care vor fi vaccinate împotriva Covid-19, au anunțat surse citate de BBC News. Potrivit acestora, personalul de la Casa Albă ar urma să fie vaccinat cu vaccinul Pfizer/BioNTech în cursul acestei săptămâni, însă președintele în exercițiu Donald Trump, care a fost infectat cu noul coronavirus, a precizat că nu este pe lista scurtă, transmite hotnews.ro.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat vineri de Agenția americană pentru Medicamente și oferă o protecție de până la 95%, notează sursa citată

Încrederea populației în vaccin ar putea fi însă subminată chiar de către președintele Donald Trump care a spus că nu a fost programat pentru a i se administra vaccinul, dar se va vaccina ”la momentul potrivit”, potrivit The Guardian.

Asta în condițiile în care foștii președinți Barack Obama, George W Bush și Bill Clinton s-au angajat să se vaccineze public pentru a promova siguranța vaccinului.

Primele trei milioane de doze sunt distribuite în prezent în diverse locații în toate cele 50 de state americane.

Prima tranșă ieșită din producție a plecat de la Michigan duminică, personalul medical și persoanele în vârstă fiind primele categorii cărora le va fi administrat vaccinul începând de luni.

SUA continuă să se confrunte cu un număr mare de decese, doar sâmbătă înregistrând un nou record de 3.309 de victime, bilanțul total fiind de 300.000.

În acest context, campania de vaccinare este văzută ca un moment decisiv în bătălia cu pandemia de coronavirus.

Prima țară care a început campania cu vaccinul Pfizer este Marea Britanie. Administrarea sa a fost aprobată și în Canada, Bahrain și Arabia Saudită.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău