Începe admiterea pentru rezidențiat. Cele mai multe locuri se acordă pentru Medicina de Familie

  • 24 Septembrie 2018 15:05
Începe admiterea pentru rezidențiat. Cele mai multe locuri se acordă pentru Medicina de Familie

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a dat startul concursului de admitere la studii postuniversitare prin rezidențiat, pentru anul de studii 2018-2019. Astfel, toți foștii studenți ai Universității sunt așteptați până sâmbătă, 29 septembrie pentru a depune actele.

Sănătateinfo. scrie că cei mai mulți rezidenți sunt așteptați să aplice la specialitatea Medicina de familie, 123 de locuri în orașul Chișinău și Bălți. Alți 36 de tineri sunt așteptași să aplice la specialitatea Anesteziologie și Terapie Intensivă. Câte 21 de locuri sunt repartizate pentru Medicina de Urgență și Pediatrie și câte 14 locuri pentru specialitatea Neurologie, Psihiatrie, Pneumologie, Radiologie și Imagistică medicală, Reabilitare și Medicină fizică.

Conform planului de înmatriculare, aprobat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru concursul de admitere la studii postuniversitare prin rezidențiat, în total, pentru specialitățile: medicină, medicină preventivă, stomatologie și farmacie sunt prevăzute 534 de locuri. Dintre acestea,  453 sunt locuri de studii bugetare, iar 81 – pe bază de contract.

La concurs vor fi admiși cetățenii Republicii Moldova, absolvenți ai USMF „Nicolae Testemițanu” și ai altor facultăți de medicină/farmacie de peste hotare, din instituții de stat acreditate, promoția anului 2018, precum și absolvenții promoțiilor 2016 și 2017, care nu au fost înmatriculați anterior în rezidențiat.

Anul acesta, la USMF „Nicolae Testemițanu” au absolvit 992 de tineri, cu 25 mai mulți decât anul trecut. Dintre cei 992 de studenți, 292 sunt absolvenți străini.

sursa: sănătateinfo.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău