Începând de luni, ,,Piața Centrală" din Chișinău revine la regimul obișnuit de activitate

  • 18 Iulie 2021 10:56
Începând de luni, ,,Piața Centrală

Începând de luni, 19 iulie, Î.M. ,,Piața Centrală" din Chișinău revine la regimul obișnuit de activitate. Potrivit unui anunț pe pagina sa de Facebook, Piața Centrală va funcționa zilnic de la ora 06:00 până la 18:00, cu stabilirea Zilei Sanitare generale în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice.

Programul a fost restabilit în baza Hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a mun. Chișinău din 15.07.2021, în contextul actualizării datelor despre situația epidemiologică prin infecția COVID-19 și stabilirea gradului de alertă ,,Cod verde" în mun. Chișinău.

Pe 17 iulie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică  a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Astfel, este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Amintim că de la începutul pandemiei, în Chișinău au fost înregistrate cele mai multe cazuri de Covid.

Ministerul Sănătății atenționează că, în ultimele 14 zile, a crescut rata de contagiozitate. Incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100.000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri. Totodată, la nivel internațional se atestă o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat despre riscurile induse de răspândirea tulpinilor Delta și Delta+, care au fost confirmate deja în peste 96 de state ale lumii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău