Începând de astăzi, fermierii pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat de România sub formă de motorină

  • 16 Martie 2021 10:54
Începând de astăzi, fermierii pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat de România sub formă de motorină

Ministerul Agriculturii anunță că, de astăzi, 16 martie și până pe 5 aprilie 2021, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa cererile de solicitare a suportului, sub formă de motorină, acordat de România, destinat agricultorilor afectați de seceta din anul trecut.

Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

Dosarele de solicitare a ajutorului pot fi depuse la subdiviziunile teritoriale ale agenției.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută Regulamentul privind repartizarea a peste 6000 de tone de motorină fermierilor, acordată ca ajutor din partea României.

La stabilirea cantității de motorină pentru fiecare fermier în parte se va ține cont de mai mulți factori, printre care suprafețele afectate de secetă, gradul de afectare și mărimea suprafeței agricole. Potrivit ministrului Agriculturii, Ion Perju, vor fi favorizați producătorii agricoli mici, iar cei care dețin peste 5.000 de hectare nu vor putea participa la acest program.

Amintim că România a donat 6.000 de tone de motorină producătorilor agricoli din Republica Moldova, ajutor convenit în cadrul vizitei din decembrie a președintelui Klaus Iohannis, la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău