Începând cu săptămâna viitoare, transportatorii de pasageri sunt obligați să înregistreze cursa înainte de a traversa frontiera cu Ucraina

  • 10 Februarie 13:46
Începând cu săptămâna viitoare, transportatorii de pasageri sunt obligați să înregistreze cursa înainte de a traversa frontiera cu Ucraina

Operatorii de transport rutier internațional vor fi obligați să înregistreze cursa înainte de traversarea frontierei cu Ucraina. Măsura intră în vigoare începând de luni, 12 februarie, a informat Agenția Națională Transport Auto (ANTA) din Republica Moldova.

„Pentru optimizarea în continuare a procesului de trecere a frontierei, începând cu 12 februarie 2024, este planificată introducerea obligatorie a înregistrării în sistem a tuturor autobuzelor și autocarelor care transportă persoane prin punctele de trecere a frontierei a Ucrainei. Operatorii de transport antrenați în operațiuni de transport rutier internațional de persoane trebuie să înregistreze cursa înainte de traversarea frontierei cu Ucraina”, se arată în comunicatul instituției.

Astfel, cursa trebuie înregistrată în sistemul electronic „eCherha”, disponibil și în limba română. În acest sens, operatorii de transport trebuie să întreprindă următorii pași:

  1. Autentificarea sau crearea unui cont pentru utilizarea sistemului (informații privind instrucțiunile de înregistrare în sistem - https://echerha.gov.ua/ro/about);
  2. Selectarea: tipul vehiculului „bus” → punctul de control;
  3. Completarea informației despre  conducătorul auto și vehicul → click „Join the queue”.   

La înregistrarea în rândul electronic, operatorul de transport trebuie să țină cont de următoarele condiții:

- graficul de circulație indicat nu va putea fi modificat;

- vehiculul trebuie să ajungă în PTF la ora specificată conform graficului de circulație al rutei;

- sistemul oferă posibilitatea modificării, la necesitate, o singură dată, a timpului indicat anterior de sosire în PTF cu 4, 6, 8 sau 10 ore, precum și a informației indicate anterior referitor la conducătorul auto și vehicul, cu menținerea locului în rândul electronic.

Menționăm că măsura  respectivă se va aplica la efectuarea curselor regulate sau ocazionale de persoane prin toate punctele de trecere a frontierei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău