Incendiul de la Filarmonica Națională | Va fi contractată o campanie specializată pentru a elimina structurile distruse

  • 06 Octombrie 2020 18:14
Incendiul de la Filarmonica Națională | Va fi contractată o campanie specializată pentru a elimina structurile distruse

Astăzi a avut o nouă ședință a autorităților referitor la gestionarea situației în urma lichidării incendiului de la Filarmonica Națională.

Reprezentantul Ministerului Economiei și Infrastructurii a prezentat raportul tehnic de expertiză, unde experții în domeniu s-au expus asupra părții tehnice a edificiului. Totodată în baza raportului prezentat, grupul de lucru a luat decizia de a demara etapa de demontarea parțială a părților avariate din construcția edificiului. În acest sens, Ministerul Educației Culturii și Cercetării va solicita autorității publice locale autorizația de demontare a părții avariate.

Potrivit unui comunicat al IGSU, activitățile respective vor fi organizate în baza unui proiect de organizare a executării lucrărilor de desființare a părților constructive avariate. În acest sens va fi contractată o campanie specializată pentru eliminarea tuturor elementelor degradante. După finalizarea acțiunilor de demontare și evacuare a deșeurilor, experții vor analiza edificiul și se vor expune asupra ulterioarelor acțiuni posibile în cazul Filarmonicii Naționale.

În continuare situația va fi gestionată de conducerea IGSU, iar, la fața locului, pe parcursul funcționării grupului de lucru în gestionare situației, va activa Statul Major al Inspectoratului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău