Incendiu pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov”

  • 22 Decembrie 2022 13:02
Incendiu pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov”

Un incendiu a izbucnit joi, 22 decembrie, pe singurul portavion al Rusiei, „Amiral Kuznețov”, aflat în reparații la Murmansk. Agenția rusă Interfax vorbește despre un „fum local” în urmî căruia nu s-au înregistrat pagube sau victime, citându-l pe Andrei Miroșnikov, șeful serviciului de presă al Zvezdochka Ship Repair Center JSC, potrivit G4Media.

„Pe 22 decembrie, un fum local s-a produs într-unul dintre spațiile” Amiral Kuznețov. Acesta a fost eliminat cu promptitudine de echipa de urgență al navei și angajații serviciilor speciale”, a declarat el, potrivit G4Media.

„Nu au fost provocate daune navei. Nu au existat victime în urma incidentului. Cauzele incidentului vor fi stabilite în urma unei inspecții”, a mai spus acesta.

Crucișătorul greu purtător de avioane a fost lansat la apă în 1982 și poate transporta peste 50 de aeronave.

„Amiralul Kuznețov” a revenit în februarie 2017 în Severomorsk după o campanie în Marea Mediterană, în timpul căreia, pentru prima dată în istoria Marinei Militare, a fost folosit în luptele din Siria cu avioane de luptă Su-33 și MiG-29KR. â

Potrivit datelor oficiale, „Amiralul Kuznețov” a pierdut două avioane de vânătoare. Accidentele au avut loc în timpul apropierii de aterizare, iar piloții s-au ejectat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău