Incendiu la o rafinărie din Rusia după un atac cu drone. Localnicii din Volgograd spun că au auzit două explozii

  • 03 Februarie 13:45
Incendiu la o rafinărie din Rusia după un atac cu drone. Localnicii din Volgograd spun că au auzit două explozii

Un incendiu a afectat sâmbătă o rafinărie importantă din regiunea Volgograd, în sud-vestul Rusiei, după un atac cu dronă atribuit Ucrainei, a declarat un oficial local, scrie AFP.

"Noaptea trecută, mijloacele de apărare antiaeriană și de bruiaj electronic au respins un atac cu drone în regiunea Volgograd, în districtele Kalachiovski și Zakanalie", a declarat guvernatorul Andreď Botcharov pe Telegram, potrivit news.ro.

"În urma prăbușirii unei drone doborâte, un incendiu a izbucnit la rafinăria din Volgograd", a adăugat el, precizând că pompierii au reușit deja să controleze flăcările la primele ore ale dimineții.

Potrivit guvernatorului, nu s-au înregistrat victime în urma atacului.

Aflată în proprietatea gigantului petrolier Lukoil, rafinăria susține pe site-ul său că este "cel mai mare producător de produse petroliere din Districtul Federal de Sud", care cuprinde opt regiuni din sud-vestul Rusiei.

Uzina este situată în sudul orașului Volgograd.

Postul local V1 a transmis imagini ale presupusului atac care arată o explozie în timpul nopții. Locuitorii din zonă contactați de mass-media au declarat că au auzit două explozii.

Într-un comunicat de presă, armata rusă a anunțat că apărarea antiaeriană a doborât sau a interceptat cu sisteme de bruiaj patru drone în regiunea Belgorod, alte două în regiunea Volgograd și o alta în regiunea Rostov pe Don.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău