Incendiu de pădure în Spania: Pompierii luptă cu flăcările în Galicia

  • 27 Martie 2019 17:37
Incendiu de pădure în Spania: Pompierii luptă cu flăcările în Galicia

Sute de pompieri luptau miercuri împotriva unui incendiu de pădure izbucnit în nord-vestul Spaniei, unde temperaturile sunt neobișnuit de ridicate, a informat o sursă oficială citată de AFP, relatează Agerpres.

Sprijiniți de șapte elicoptere și cinci avioane-cisternă, pompierii și militarii au fost mobilizați împotriva acestui incendiu declanșat luni în municipalitatea San Xoan de Laino din Galicia, potrivit unui comunicat al guvernului regional.

Autoritățile au dispus marți evacuarea a două școli în această zonă, în urma avansului flăcărilor dar incendiul amenință deja zonele locuite.

O scânteie provenită de la un fir de înaltă tensiune este cauza "cea mai probabilă" a incendiului, alimentat de vânturile puternice, a declarat vicepreședintele guvernului regional al Galiciei, Alfonso Rueda.

Potrivit autorităților, incendiul a mistuit deja 850 de hectare, potrivit unui bilanț provizoriu, devenind astfel unul dintre cele mai devastatoare după seria de focuri care au afectat regiunea în octombrie 2017.

Temperaturile sunt neobișnuit de ridicate în această regiune împădurită și ploioasă.

Miercuri temperatura a ajuns la 29 de grade în unele zone ale regiunii.

Și alte incendii mai puțin semnificative au fost semnalate miercuri în alte zone ale Galiciei care au afectat 140 de hectare de vegetație, inclusiv un un parc natural.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău