Incendiu de pădure devastator pe insula grecească Evia

  • 31 Iulie 2016 15:53
Incendiu de pădure devastator pe insula grecească Evia

Un incendiu de pădure devastează de sâmbătă o mare plantație de pini de pe insula grecească Evia, situată la 140 km nord-est de Atena, punând în pericol case din satele aflate în apropiere, au anunțat surse ale serviciului de pompieri."Unii săteni din Katunia, din apropierea pădurii, și-au părăsit casele din cauza fumului", a declarat pentru AFP un purtător…

Un incendiu de pădure devastează de sâmbătă o mare plantație de pini de pe insula grecească Evia, situată la 140 km nord-est de Atena, punând în pericol case din satele aflate în apropiere, au anunțat surse ale serviciului de pompieri.

"Unii săteni din Katunia, din apropierea pădurii, și-au părăsit casele din cauza fumului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestui serviciu.

Cinci bombardiere de apă, cinci elicoptere, șaizeci de vehicule și 120 de pompieri încearcă să izoleze incendiul care se întinde pe 15 km.

Conform unor estimări mass-media, focul a ars 2.000 de hectare până în prezent. Dar pompierii nu au confirmat încă această cifră, subliniind că evaluarea daunelor nu poate fi făcută decât după stingerea focului.

"Este un dezastru ecologic imens, dar din fericire nu am avut victime până în prezent'', a declarat pentru agenția greacă de presă ANA ministrul dezvoltării agricole, Vaguelis Apostolou, care s-a deplasat la fața locului.

În Grecia, incendiile de pădure sunt foarte frecvente în lunile iulie și august, o perioadă cu vânturi puternice și temperaturi ridicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău