Incendiile din Turcia amenință din nou o centrală electrică din sud-vestul țării

  • 09 August 2021 09:04
Incendiile din Turcia amenință din nou o centrală electrică din sud-vestul țării

Vântul și temperaturile ridicate au împiedicat duminică eforturile pompierilor de a stinge cele șase incendii care rămân active în Turcia, în special un focar care ar putea afecta o centrală electrică din sud-vest țării, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Au fost luate măsuri importante de precauție în regiune și s-a intervenit din aer. Acum focul suflă spre mare și momentan incendiul nu a crescut, dar pericolul persistă”, a anunțat pe Twitter Muhammat Tokat, primarul orașului Milas, unde se află centrala electrică.

Pentru a proteja centrala Yenikoy, au fost tăiați copaci pe o rază de cinci kilometri și au fost săpate șanțuri, în timp ce zeci de pompieri și voluntari încearcă să prevină răspândirea flăcărilor cu rezervoare de apă.

Centrala electrică a închiriat un elicopter din Belarus cu o capacitate de descărcare de 15 tone de apă, pentru a ajuta autoritățile să controleze incendiul care a izbucnit în urmă cu zece zile în zonă.

Yenikoy este a doua centrală amenințată de incendiu în zonă. La o distanță de 12 kilometri se află centrala Kemerkoy, care a fost afectată miercuri trecută. Astăzi flăcările s-au apropiat din nou, dar au fost controlate rapid printr-o intervenție aeriană.

Pe de altă parte, două cartiere din orașul Bodrum, în aceeași provincie, au fost evacuate din cauza înaintării incendiului ca urmare a schimbării direcției în care bate vântul.

Un nou incendiu a fost declarat și în Dalaman, lângă aeroportul din provincia Mugla. Autoritățile afirmă că aeroportul nu este în pericol.

În ultimele 12 zile, 217 focare au fost controlate în 38 de provincii ale Turciei.

După valul de incendii declanșat pe 28 iulie, flăcările au provocat opt decese, dintre care șapte într-un incendiu din Antalya.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău