Incendiile devastatoare din Grecia au fost provocate intenționat. Anchetatorii au probe

  • 27 Iulie 2018 15:51
Incendiile devastatoare din Grecia au fost provocate intenționat. Anchetatorii au probe

Incendiile devastatoare din Grecia, în care au murit cel puțin 83 de oameni, au fost provocate de o mână criminală. Sunt indicii serioase că focul a fost pus intenționat, a anunțat ministrul grec pentru Protecția Cetățenilor, potrivit TVR Moldova.

Flăcările s-au propagat cu viteză din cauza căldurii excesive și a vântului care a suflat cu putere. Oamenii acuză acum intervenția greoaie și ineficientă a autorităților, notează sursa citată. Câteva zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Orășelul Mati este în ruine iar localnicii sunt devastați de dimensiunea dezastrului. O întreagă pădure de pini a fost transformată în scrum. Garda de Coastă elenă a salvat 70 de oameni în zona Mati și verifică dacă mai sunt supraviețuitori.

„Vă informez că există indicii serioase și probe importante că incendiul a fost provocat de o mână criminală. Suntem incomodați de numeroși factori și există numeroase probe care fac obiectul anchetei”, a precizat Nikos Toskas, ministrul pentru Ordine Publică.

Focul a pornit din trei locuri și ipoteza că a fost pus intenționat este cea mai solidă pentru anchetatori. Grecii obișnuiesc să dea foc zonelor cu vegetație pentru a-și construi case, deoarece legea interzice amplasarea de imobile în păduri sau plantații. La Mati, localnicii au ridicat imobile pe versant, spre mare, inclusiv în pădurea de pini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău