Incendiile de vegetație continuă să devasteze zone din Bulgaria. Valul de căldură alimentează focul

  • 03 August 2021 17:18
Incendiile de vegetație continuă să devasteze zone din Bulgaria. Valul de căldură alimentează focul

Incendiile de vegetație continuă să devasteze anumite zone din Bulgaria, în contextul unor temperaturi situate în jurul valorii de 40 de grade Celsius și al unei secete prelungite, informează DPA, potrivit Agerpres.

Marți, partea sudică a acestei țări a fost deosebit de afectată, iar autoritățile bulgare au emis o alertă cu al doilea nivel de intensitate.

Incendiile au fost ținute sub control, dar nu au putut fi stinse complet, a raportat presa din Sofia. Aproximativ 20 de case abandonate au ars în Dolno Selo, un sat izolat din sudul țării. Nu au fost raportate persoane rănite.

În regiunea Pernik, flăcările au distrus aproximativ 100 de hectare acoperite cu păduri, arbuști și ierburi uscate.

Valul de căldură din Bulgaria a scăzut puțin în intensitate marți, iar temperaturile nu au mai depășit cu mult pragul de 40 de grade Celsius.

Meteorologii bulgari nu se așteaptă însă ca vremea să se răcorească înainte de vineri noapte, iar un nou episod de caniculă este așteptat pentru săptămâna viitoare.

Două incendii majore de vegetație au izbucnit luni în sudul Bulgariei, în condițiile în care este secetă severă, iar vântul a bătut cu putere.

Incendiile fac deja ravagii în toată partea de nord a Mediteranei. Părți din Grecia, Turcia și Italia sunt puternic afectate de flăcările ce distrug totul în calea lor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău