Incendii în Bolivia: Două provincii, în ''stare de catastrofă''

  • 04 Octombrie 2020 11:05
Incendii în Bolivia: Două provincii, în ''stare de catastrofă''

Provinciile boliviene Santa Cruz (est) și Chuquisaca (sud-est) au declarat, sâmbătă, ''stare de catastrofă'', în contextul înaintării incendiilor forestiere care amenință ariile protejate, și au solicitat ajutor de urgență din partea guvernului central, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Declarăm astăzi (sâmbătă, n.a.) stare de catastrofă la nivel departamental pentru a se putea interveni imediat la nivel național (...) și a se acționa în acest sector", a declarat într-o conferință de presă Efrain Balderas, guvernatorul provinciei Chuquisaca.

Omologul său din Santa Cruz, Ruben Costas, a decretat anterior aceeași măsură pentru a se ''proteja viața și integritatea oamenilor, patrimoniul natural, sănătatea și alimentația și securitatea economică''.

Prin instituirea acestor măsuri de urgență se permite guvernului central să aloce resurse economice, umane și logistice.

În provincia Chuquisaca, incendiile au afectat cinci localități.

În provincia Santa Cruz, 38 de incendii active au afectat 21 de așezări umane.

Incendiile forestiere se manifestă în diferite regiuni din estul și nord-estul țării, cu precădere ca urmare a arderii vegetației pentru extinderea terenurilor agricole.

Perioadele prelungite de secetă, care afectează mare parte din Bolivia, dar și temperaturile ridicate din aceste regiuni, au alimentat focarele.

Incendiile au mistuit până în prezent 2,3 milioane de hectare de păduri și pășuni, notează AFP. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău