Incendii de vegetație periculoase în Australia de Vest

  • 04 Ianuarie 2021 09:40
Incendii de vegetație periculoase în Australia de Vest

Mai multe incendii de proporții au amenințat luni viețile și casele unora dintre locuitorii statului australian Western Australia (Australia de Vest), fiind emise avertizări care au vizat capitala statului, Perth, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Departamentul Serviciilor de Pompieri și de Urgență (DFES) a emis avertizări valabile pentru suburbiile Spectacles, Orelia, Medina, Naval Base, Postans, Kwinana Beach și Hope Valley din orașul Kwinana.

Un depozit de deșeuri industriale a fost afectat de unul dintre incendii, ceea ce a contribuit la emanarea de vapori periculoși despre care autoritățile se tem că ar putea reprezenta o amenințare la adresa sănătății publice.

Persoanelor care aveau posibilitatea să plece li s-a solicitat să evacueze zona, însă locuitorii aflați pe traiectoria imediată a incendiului din sudul capitalei Perth au fost sfătuiți să se adăpostească. "Este prea târziu pentru a pleca; plecarea acum ar fi mortală. Fumul periculos este prezent în aer din cauza unui incendiu la o groapă de gunoi", a indicat DFES într-un comunicat.

"Oamenii din zonă ar trebui să rămână înăuntru, să se ferească de fum sau de vapori, cu ușile și ferestrele închise. De asemenea, aparatele de aer condiționat ar trebui oprite", a precizat DFES.

Locuitorii din zonele învecinate au fost sfătuiți să fie vigilenți și să acționeze dacă situația incendiilor active la sud și sud-est de zona metropolitană a orașului Perth se agravează.

Intervențiile pompierilor sunt îngreunate de condițiile meteo nefavorabile, o avertizare meteorologică fiind emisă în acest sens pentru unele zone din Perth Metropolitan și Great Southern.

Biroul de Meteorologie (BoM) a prognozat viteze ale vântului de 50 până la 60 km/oră, în medie, cu rafale de până la 90 km/oră, considerate periculoase. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău