Incendii de pădure în Spania: un pompier decedat, 1.000 de persoane evacuate

  • 10 Septembrie 2021 11:46
Incendii de pădure în Spania: un pompier decedat, 1.000 de persoane evacuate

Un pompier a murit joi în timp ce lupta alături de colegii săi pentru a stinge un incendiu de pădure în sudul Spaniei, unde aproape o mie de persoane au fost evacuate și o importantă axă rutieră a fost închisă, au anunțat autoritățile spaniole, citate de AFP, scrie AGERPRES.

Pompierul în vârstă de 44 de ani făcea parte dintre cele aproximativ 400 de efective mobilizate împotriva incendiului, care a izbucnit miercuri seară în munții Sierra Bermeja, în provincia Malaga, a precizat guvernul regional din Andaluzia într-un comunicat.


Focarul este extrem de periculos, a dezvăluit Carmen Crespo, ministrul Mediul din regiunea Andaluzia, într-o conferință de presă, subliniind dificultățile cu care se confruntă pompierii spanioli în tentativa lor de a controla incendiul.


Eforturile lor sunt susținute de 29 de avioane care aruncă din aer cantități mari de apă deasupra zonei cuprinse de flăcări.

Potrivit guvernului regional andaluz, circa 1.000 de persoane au fost evacuate din locuințele lor ca măsură de precauție, în principal în municipalitatea Estepona, o zonă foarte apreciată de pensionari și de turiștii britanici.

Contactate de televiziunea publică spaniolă TVE, mai multe persoane evacuate au spus că au avut la dispoziție doar câteva minute înainte de a-și părăsi locuințele.

Potrivit pompierilor spanioli, combaterea incendiului este îngreunată de pantele abrupte și de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autoritățile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu voluntar, întrucât flăcările s-au aprins în mai multe zone în același timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău