Incendii în Rusia | Stare de urgență în orașul Sarov unde se află un important centru de cercetări nucleare

  • 08 August 2021 17:05
Incendii în Rusia | Stare de urgență în orașul Sarov unde se află un important centru de cercetări nucleare

Autoritățile ruse au instituit duminică situație de urgență publică în orașul Sarov, 370 kilometri est de Moscova, unde se află un important centru de cercetări nucleare, în urma extinderii incendiilor de pădure din rezervația naturală Mordovia în regiunea Novgorod, relatează agențiile de presă DPA și RBC, potrivit Agerpres.

"Incendiile se răspândesc pe teritoriul regiunii Nijni Novgorod. În acest sens, am semnat un decret privind introducerea situației de urgență în oraș", a declarat edilul general al orașului Sarov, Aleksei Safonov.

Instituirea stării de urgență va facilita mobilizarea unor forțe suplimentare pentru combaterea dezastrului, a explicat el, adăugând că, la ora actuală, au fost mobilizate echipe ale Ministerului rus pentru Situații de Urgență, ale Gărzii Naționale (Rosgvardia) și unități de intervenție ale orașului și centrului nuclear, unul dintre cele mai importante din Rusia.

Acesta este însă doar unul din numeroasele incendii care afectează în prezent Federația Rusă. Regiunea siberiană Saha, în nord-estul țării, a fost lovită în mod deosebit. Zeci de case au ars aici , iar locuitorii au fost evacuați în zone mai sigure.

În același timp, televiziunea de stat rusă a difuzat imagini cu orașe din regiunile Irkuțk și Krasnoiarsk (estul Siberiei) învăluite în fum.

Autoritățile ruse au declarat că aproximativ 3,5 milioane de hectare - un teritoriu echivalent cu suprafața Serbiei și a Muntenegru la un loc - sunt cuprinse de flăcări. Experții ruși de mediu și reprezentanți ai Greenpeace apreciază că sunt cele mai grave incendii de când se fac monitorizări asupra acestui fenomen în Rusia.

Pe de altă parte, echipe de intervenție din regiunea Amur, care se învecinează China, luptă împotriva inundațiilor după căderea unor precipitații abundente în zonă. Șase poduri și străzi, însumând 80 de km, se află sub ape, în timp ce aproximativ 24 de comunități sunt rupte de lumea exterioară din cauza inundațiilor de-a lungul râului Amur, a declarat ministrul regional al transporturilor, Aleksandr Selenin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău