Încă un vameș a primit mandat de arest pentru 25 de zile

  • 04 Noiembrie 2016 13:12
Încă un vameș a primit mandat de arest pentru 25 de zile

Încă unul din cei 14 vameși de la punctele de trecere a frontierei de la Leușeni și Sculeni, reținuti la 1 noiembrie de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, a primit vineri, 3 noiembrie, mandat de arest, pe un termen de 25 de zile.

Astfel, 12 vameși vor fi cercetați în arest preventiv, după ce joi Judecătoria Buiucani a emis mandate de arest pe un termen de 25-30 de zile pe numele altor 12 inspectori vamali, potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi.

Alți 4 vameși au primit câte 30 de zile de arest la domiciliu.

Toate cele 30 de persoane reținute au fost  puse sub învinuire pentru corupere pasivă, corupere activă, fals în acte publice și depășirea atribuțiilor de serviciu. Totodată, o parte dintre acestea vor fi cercetate în stare de libertate, unul dintre motivele care au stat la baza acestei decizii este recunoașterea vinovăției și colaborarea cu ancheta, precizează sursa citată.

Amintim că printre persoanele reținute pe 1 noiembrie la Leușeni și Sculeni erau 14 vameși, trei polițiști de frontieră, șase operatori economici și șapte șoferi. În total au fost efectuate 40 de percheziții.

Ofițerii anticorup’ie au constatat folosirea frauduloasă a carnetelor interbus de către transportatorii de pasageri în străinătate, cazuri de falsificare a datelor, utilizarea aceluiași carnet de către mai multe autocare, sau mituirea vameșilor.

Colaboratorii Serviciului Vamal ar fi primit sume de bani cuprinse între 20 și 650 de euro pentru a nu documenta ilegalitățile cu referire la utilizarea carnetelor interbus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău