Încă un pretendent la funcția de bașcan al Găgăuziei. Este susținător al organizației „Devlet” care anunțase că va boicota acest scrutin

  • 23 Mai 2019 10:45
Încă un pretendent la funcția de bașcan al Găgăuziei. Este susținător al organizației „Devlet” care anunțase că va boicota acest scrutin

Comisia Electorală Centrală (CEC) a regiunii găgăuze a acceptat ieri o cerere de înregistrare din partea lui Dmitri Manoli pentru a participa în calitate de candidat independent la alegerile pentru funcția de bașcan.

Președintele CEC de la Comrat, Ivan Komur, a precizat pentru Infotag că acesta încă nu a primit listele de subscripție. Gagauzinfo.md scrie că Dmitri Manol este un susținător activ al mișcării „Devlet” condusă de Nicolai Dudoglo care a anunțat că va boicota alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. 

Potrivit funcționarului, marți seara, cererea de înregistrare în calitate de concurent a depus și Anatolii Sakevici, dar în dimineața zilei de miercuri a retras-o. 

Un alt concurent, Vasilii Aladov, care a primit liste de subscripție la începutul lunii mai, nu le-a prezentat încă. „Nu avem cererea oficială a acestuia privind renunțarea la campania electorală. Pe rețelele sociale el a scris ceva despre renunțare, dar CEC nu a primit nicio cerere", a spus Komur.

La ora actuală sunt trei solicitanți de înregistrare - activistul civic și omul de afaceri Mihail Vlah, precum și locuitorii autonomiei, Vasilii Aladov și Dmitri Manol. Acesta din urmă este numit de către mass-media drept "liderul democraților din Comrat". Trei persoane au fost deja înregistrate oficial drept candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei. E vorba de Irina Vlah, Serghei Cimpoeș și Ivan Burgudji.

Komur a menționat că eliberarea listelor de subscripție pentru grupurile de inițiativă și candidații care se autoînaintează expiră pe 25 mai la ora 17:00. Semnăturile colectate vor fi acceptate până la data de 30 mai inclusiv. Alegerile bașcanului Găgăuziei vor avea loc pe 30 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău