Încă un membru al grupării criminale Borman a fost reținut în urma unei operațiuni speciale

  • 29 Ianuarie 2019 10:41
Încă un membru al grupării criminale Borman a fost reținut în urma unei operațiuni speciale

Un membru al organizației criminale Borman a fost reținut într-o operațiune specială efectuată de către Serviciul de Grăniceri al Ucrainei în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații.

Acesta are 46 de ani, este cetățean al Republicii Moldova, originar din orașul Telenești. Acțiunea a avut loc la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite IPN.

PCCOCS informează într-un comunicat de presă că a remis organelor competente ale Ucrainei o cerere de comisie rogatorie pentru efectuarea perchezițiilor la mai multe adrese ale suspectului. Potrivit PCCOCS, persoana reținută face parte din organizația Borman, rolul căruia era de a dirija transmiterea drogurilor din Spania pe teritoriul Federației Ruse.

Pe 21 ianuarie, în orașul Odesa, Ucraina, serviciile speciale ale Poliției de Frontieră din Ucraina și angajații INI au efectuat mai multe percheziții. În privința suspectului, Judecătoria regiunii Odesa a emis mandat de arest pentru 40 de zile, cu examinarea extrădării lui ulterioare.

Liderul organizației și un grup de complici de-ai săi au fost reținuți în octombrie anul 2017. La sfârșitul lunii iunie anul trecut, PCCOCS a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul în judecată. Capetele de acuzare vizează crearea și conducerea unei organizații criminale, traficul de droguri și spălare de bani, începând cu anul 2012. Membrilor grupului le este incriminat faptul că au făcut trafic de droguri în Federația Rusă, obținând venituri de minimum 20 de milioane de lei. Aceștia mai sunt învinuiți și de spălarea banilor obținuți din vânzarea drogurilor pe teritoriul Federației Ruse, fiind procurate imobile și bunuri mobile de peste opt milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău