Încă un medic a fost răpus de COVID-19

  • 01 Martie 2021 09:25
Încă un medic a fost răpus de COVID-19

Medicul chirurg, Boris Spînu, care a activat în secția Chirurgie Aseptică din cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul, a decedat ieri, 28 februarie, din cauza COVID-19.

„În după amiaza zilei de 28 februarie 2021 covid-19 a mai furat o viață... A luat viața unui medic profesionist și om deosebit, domnul Spînu Boris, medic chirurg secția Chirurgie Aseptica IMSP Spitalul Raional Cahul”, a anunțat instituția pe pagina sa de Facebook. 
 
Boris Spînu a început să activez încalitate de medic începând cu anul 1982.
 
„Pe parcursul activității sale a dat dovadă de cunoștințe ample în domeniu, s-a manifestat ca un profesionist în medicina și desigur a fost și va rămâne un om cinstit, disciplinat, responsabil și deosebit de sufletist.
Decesul său a adus doliu enorm în familia medicală a Spitalului Raional Cahul, este o pierdere considerabilă care lasă o durere nemaipomenită în sufletele noastre.
Aducem sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și colegilor.
Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace”, au mai scris reprezentanții IMSP Spitalul Raional Cahul. 
 
Numărul deceselor în rândul cadrelor medicale este alarmant. Săptămâna trecută au decedat 3 medici. În luna februarie au murit 17 medici și asistenți medicali. Ministerul Sănătății anunță că 89 de lucrători medicali au murit de COVID, de la începutul pandemiei, însă, Radio Chișinău a contabilizat 116 cazuri, din date anunțate public de autorități și spitale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău