Încă un figurant în schema de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid, cercetat penal de CNA

  • 26 Noiembrie 2021 14:14
Încă un figurant în schema de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid, cercetat penal de CNA

Încă un figurant în dosarul ce vizează schema de corupție prin care erau eliberate zeci de certificate de vaccinare anti-Covid, fără imunizarea propriu-zisă, este cercetat penal pentru trafic de influență de CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul ar avea rol de intermediar în schema în care au fost documentate zeci de episoade de pretindere și primire mită pentru organizarea eliberării documentelor, cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.

Amintim că, acum două săptămâni, trei intermediari și un medic au fost reținuți de CNA și procurori sub bănuiala rezonabilă că ar fi organizat o schema infracțională de eliberare a zeci de certificate de vaccinare anti COVID-19, fără imunizarea de facto. Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4000 și 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

Tot atunci, s-a descins cu percheziții la trei instituții medicale din mun. Chișinău și la domiciliile suspecților, unde au fost ridicate mai multe documente, certificate de vaccinare, în original, ștampilate și semnate de medici, buletine de identitate în original și mijloace bănești. Actualmente, doi dintre figuranții pe dosar sunt în arest, iar alții doi sunt cercetați sub control judiciar.

Amintim că, până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală, iar acțiunile de anchetă sunt în desfășurare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău