Încă un favorit al coaliției de guvernământ, într-o funcție cheie. Cine ar putea deveni șef la ANRE

  • 15 Decembrie 2018 14:31
Încă un favorit al coaliției de guvernământ, într-o funcție cheie. Cine ar putea deveni șef la ANRE

Deputatul Ștefan Creangă, președintele Comisiei economie, buget și finanțe este principalul pretendent la funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE).

Acesta îi va avea concurenți principali pe fostul vicepremier Octavian Calmâc, ex-consilier al premierului Pavel Filip, și pe fosta președintă al Consiliului Concurenței, Viorica Cărare.

După cum notează mold-street.com, care face referire la surse din cadrul Coaliției de guvernământ, Ștefan Creangă va fi viitorul director general al ANRE. Acesta a fost deputat ales în cadrul alegerilor din 30 noiembrie 2014 pe listele Partidului Liberal-Democrat și care apoi a trecut în Partidul Popular European condus de Iurie Leancă.

În ultimii patru ani el a fost președintele Comisiei economie, buget și finanțe, iar anterior a fost vice-ministru al Finanțelor și șeful staff-ului electoral al PLDM.

Amintim că recent trei directori ai Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) și-au dat demisia. Este vorba despre directorul general al ANRE, Tudor Copaci, și directorii – Octavian Lungu și Sergiu Ciobanu.

Plecarea celor trei vine la doar două săptămâni după ce alți doi directori ai Consiliului de Administrație al ANRE, Ghenadie Pârțu și Iurie Onică, și-au dat demisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău