Încă un dispozitiv suspect, la New York, destinat actorului Robert de Niro

  • 25 Octombrie 2018 14:45
Încă un dispozitiv suspect, la New York, destinat actorului Robert de Niro

Un alt presupus dispozitiv explozibil a fost descoperit la New York joi dimineață, în contextul în care autoritățile au dat în urmărire o personă care a trimis mai multe pachete suspecte unor cunoscuți politicieni democrați și la sediul CNN, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile pentru Congres, care ar putea modifica peisajul politic din SUA.

Cel mai recent incident legat de un pachet suspect îl are ca destinatar pe Robert de Niro, potrivit CNN. Niciunul dintre cele opt dispozitive descoperite nu a explodat și nu au fost semnalate victime, însă unii politicieni democrați au calificat aceste amenințări drept un efect al vulgarității retoricii politice promovate de Donald Trump, care a condamnat, la rândul său, aceste incidente.

Criticii de dreapta i-au atacat frecvent prin declarațiile lor pe unii dintre cei vizați de pachetele suspecte, inclusiv fostul președinte Barack Obama, fostul secretar de stat hillary Clinton și procurorul general din era Obama, Eric Holder. Totodată, fostul director CIA, John Brennan, foilantropul George Soros și reprezentantul democrat de California Maxine Waters - un critic fervent al lui Trump - s-au numărat printre ținte.

Joi dimineață, echipa de geniști din New York a neutralizat un pachet suspect adresat lui Robert de Niro, similar celorlalte bombe, potrivit CNN. După ce actorul a lansat un atac dur la adresa președintelui, la Premiile Tony, din iunie, Trump l-a calificat drept "o persoană cu un IQ foarte redus".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău