Încă un caz de rujeolă a fost înregistrat în Capitală. Persoana s-a îmbolnăvit în Ucraina

  • 06 Februarie 2019 12:24
Încă un caz de rujeolă a fost înregistrat în Capitală. Persoana s-a îmbolnăvit în Ucraina

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) au confirmat încă un caz de rujeolă în capitală, în total în țară numărul cazurilor confirmate ajungând la 343, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a precizat că persoana care s-a îmbolnăvit de rujeolă s-a întors dintr-o călătorie din stațiunea Bukovel, Ucraina. “Totodată, a fost înregistrat un caz suspect de rujeolă în raionul Șoldănești, care se află în proces de investigare”, a spus Croitor.

Conform datelor ANSP, în anul trecut, în Republica Moldova s-au înregistrat 341 de cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. 

De asemenea, pe întreg teritoriul țării se menține Cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei.

Medicii epidemiologi reamintesc populației că rujeola este o maladie extrem de contagioasă și se răspândește rapid. Primul semn al infecției este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupțiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinare. În R. Moldova, vaccinarea este efectuată cu vaccin combinat contra rujeolei, oreionului și a rubeolei (ROR), la vârstele de un an, 6-7 ani, 14-15 ani. Vaccinarea este gratuită pentru toate persoanele eligibile.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău