Încă un candidat la funcția de membru al CSM nu promovează evaluarea reluată de Comisia Pre-Vetting

  • 07 Februarie 16:27
Încă un candidat la funcția de membru al CSM nu promovează evaluarea reluată de Comisia Pre-Vetting

Alexandru Rotari, candidat la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților non-judecători nu a promovat evaluarea reluată a Comisiei Pre-Vetting. Potrivit Comisiei acesta nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.

Decizia a fost transmisă candidatului și Parlamentului Republicii Moldova, instituția responsabilă de organizarea concursului, scrie Bizlaw.md. Decizia cu privire la evaluarea reluată a lui Alexandru Rotari nu va fi făcută publică, deoarece candidatul a refuzat publicarea acesteia.

Evaluarea reluată a candidatului Alexandru Rotari a fost demarată, după ce, în data de 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat mai multe decizii de evaluare ale Comisiei Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea a 21 de candidați. Candidatul a refuzat să participe la o audiere în ședință publică în cadrul procesului de evaluare reluată, iar Comisia l-a evaluat în baza informațiilor colectate de Comisie și furnizate de candidat.

Din cei 21 de candidați în proces de reevaluare după deciziile CSJ din 1 august 2023, o candidată a promovat, cinci nu au promovat evaluarea reluată, doi candidați s-au retras din concurs în timpul reevaluarii, iar în cazul unui candidat Comisia a încetat procesul de evaluare reluată. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 11 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
32,18
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Thu
33
Fri
28
Sat
26
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău