Încă un afroamerican a fost împușcat mortal de poliție în SUA

  • 22 Aprilie 2021 08:50
Încă un afroamerican a fost împușcat mortal de poliție în SUA

Un afroamerican a fost împușcat mortal miercuri de poliție în statul Carolina de Nord din SUA, cel mai recent caz în care o persoană de culoare a fost ucisă de forțele de ordine de la anunțul de marți privind condamnarea polițistului Derek Chauvin pentru omorârea lui George Floyd, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Andrew Brown Jr "a fost rănit mortal" de un polițist venit să îi prezinte un mandat de percheziție la Elizabeth City, mic oraș din acest stat din sud-estul SUA, a spus șeriful comitatului Pasquotank, Tommy Wooten, într-o conferință de presă.

Potrivit unor martori citați de media locale, Andrew Brown a fost împușcat în timp ce se îndepărta de polițiști la volanul mașinii sale.

În vârstă de 40 de ani și tată a zece copii, el nu era înarmat, a afirmat familia sa, citată de postul de televiziune local WAVY.

Moartea sa survine la o zi după verdictul istoric din procesul polițistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care și omorârea lui George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de condamnare, marți după-masă, a fost imediat umbrită de moartea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puțin de o oră înainte de anunțarea verdictului.

Makiyah Bryant, în vârstă de 16 ani, a fost împușcată mortal de un polițist în timp ce părea să atace cu un cuțit o altă persoană.

Șeriful Tommy Wooten a promis miercuri "transparență" în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr în Carolina de Nord.

Camera de filmat de mici dimensiuni atașată de echipamentul polițistului care a tras era în funcțiune, a adăugat șeriful, care a precizat că nu a văzut încă imaginile.

Ancheta a fost înaintată Biroului de Investigații din statul Carolina de Nord. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău