Încă trei cazuri de rujeolă au fost confirmate în noiembrie la Soroca. Numărul bolnavilor a ajuns la 316

  • 10 Noiembrie 2018 09:10
Încă trei cazuri de rujeolă au fost confirmate în noiembrie la Soroca. Numărul bolnavilor a ajuns la 316

Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 316. De la începutul acestei luni au fost confirmate 3 cazuri de rujeolă în Soroca, care anterior au fost suspecte și un caz nou la un copil din satul Bulboaca, Raionul Anenii-Noi. Alte 5 cazuri sunt suspecte la Soroca și sunt în proces de investigare.

Cazurile suspecte și confirmate în ultima perioadă din Raionul Soroca sunt în familii de romi, spun specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), citați de Sănătate INFO.

Sursa infecției cazurilor confirmate și cele suspecte din Raionul Soroca este o femeie romă, de la care s-au îmbolnăvit pe rând, cei trei copii, inclusiv, un bebeluș de o lună și jumătate, nepoții și vecinii.

În luna octombrie au fost înregistrate 9 cazuri de rujeolă confirmate prin diagnosticul de laborator. O creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în perioada 1 și 31 august, fiind înregistrate 234 de cazuri confirmate.

Teritoriile afectate de rujeolă de la 1 ianuarie până acum sunt: Ceadâr-Lunga – 164 de cazuri, Vulcănești – 35 de cazuri, Drochia – 21 de cazuri, Ungheni - 20 de cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Soroca - 7 cazuri, Glodeni – 3 cazuri, Hâncești – 1 caz, Râșcani – 1, Anenii Noi - 1 caz și Tiraspol – 1 caz.
Pe teritoriul țării se menține cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei, cu același grad sporit de vigilență.

Într-un interviu acordat pentru Sănătate INFO secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Aliona Serbulenco, a susținut că există riscul ca infecția să revină din nou și mai agresiv, în perioada rece a anului, întrucât ar avea condiții propice de răspândire.

Cât despre nivelul de imunizare al copiilor acesta este diferit de la un raion la altul, deși autoritățile depun toate eforturile pentru o acoperire vaccinală cât mai mare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău