Încă șapte medici din regiunea transnistreană, cazați în dreapta Nistrului

  • 06 Mai 2020 09:23
Încă șapte medici din regiunea transnistreană, cazați în dreapta Nistrului

Încă șapte medici din regiunea transnistreană, dar care lucrează în instituții medico-sanitare de pe malul drept al Nistrului, vor fi cazați temporar în localitățile unde activează. Este vorba despre personalul medical care activează la Spitalul raional Orhei, Spitalul raional din Rezina, substația AMU din Criuleni și Spitalul raional din Căușeni, transmite IPN.

Biroul pentru reintegrare menționează că „această soluție a fost identificată urmare a acțiunilor ilegale unilaterale ale părții transnistrene”, care obligă inclusiv medicii care intră în regiune să se autoizoleze timp de 14 zile. Biroul a primit 95 de sesizări din partea autorităților publice locale din Zona de Securitate despre impedimentele impuse de partea transnistreană personalului medical.

Cazarea medicilor în localitățile în care aceștia activează se face pe principii voluntare, până acum alți medici din șapte raioane fiind printre beneficiari. Costurile de cazare și alte aspecte administrative sunt acoperite cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul Măsuri de Consolidare a Încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, implementat de PNUD Moldova.

„Ppretextul pandemiei utilizat pentru îngrădirea drepturilor omului este un subiect ce merită atenția partenerilor de dezvoltare, instituțiilor și organizațiilor internaționale în materia drepturilor omului și pentru resetarea priorităților pe agenda de negociere ”, a declarat viceprim-ministrul Cristina Lesnic, citată într-un comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare. Anterior, viceprim-ministrul a solicitat părții transnistrene să permită circulația medicilor, iar după refuz a sesizat mediatorii în procesul de soluționare a conflictului transnistrean și structurile internaționale relevante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău