Încă patru judecători pleacă din sistem

  • 13 Noiembrie 2018 09:44
Încă patru judecători pleacă din sistem

Cererile de demisie a patru magistrați au fost incluse pe agenda suplimentară a ședinței, de astăzi, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit bizlaw, este vorba despre Ludmila Ouș și Maria Moraru, de la Curtea de Apel Chișinău, Ana Albu, de la Curtea de Apel Bălți, Tudor Berdilă, de la Curtea de Apel Cahul.

Maria Moraru a fost numită în funcția de magistrat în anul 1987, la Judecătoria Economică. Ulterior, aceasta a fost promovată la Curtea de Apel Economică, unde a deținut inclusiv funcția de vicepreședinte și președinte interimar al instanței. Din anul 2012, magistratul face parte din colegiul Curții de Apel Chișinău. Maria Moraru deține titlul de “Veteran al sistemului judecătoresc”.

Cel de-al doilea judecător care pleacă de la Curtea de Apel Chișinău este Ludmila Ouș. Aceasta activează în calitate de magistrat din anul 2002, exercitându-și atribuțiile în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și instanța de apel din municipiul Chișinău. Ludmila Ouș este una dintre cele cinci magistrate reținute în luna octombrie pentru luare de mită.

Ana Albu a a fost numită în funcția de judecător în anul 2003 și a reușit să activeze la instanța de prim-nivel din Bălți și la Curtea de Apel Bălți. Magistrara a primit, în 2015, Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii. Cel de-al patrulea judecător care își dă demisia, Tudor Berdilă, a fost numit în funcție în anul 2006, la Judecătoria Cantemir, iar din 2009 a fost președinte al aceleiași instanțe, timp de două mandate. La Curtea de Apel Cahul, Tudor Berdilă activează din anul 2017.

Amintim că, în ședința de astăzi, CSM urmează să mai examineze cererile de demisie a doi magistrați: Marina Galupa, de la Curtea de Apel Comrat și Olga Bejenari, de la Judecătoria Chișinău. Totodată, săptămâna trecută Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat demisia a șase judecători, dintre care cinci au activat la Curtea Supremă de Justiție.

sursa: bizlaw

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău