Încă o tentativă eșuată privind alegerea președintelui Adunării populare de la Comrat

  • 19 Noiembrie 2021 12:53
Încă o tentativă eșuată privind alegerea președintelui Adunării populare de la Comrat

Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) nu a reușit să-și aleagă președintele. Potrivit agenției INFOTAG, deputații nu au putut alege un președinte, deși 34 dintre deputați au fost prezenți în sală.

Dmitri Constantinov a fost propus din nou vineri pentru funcția de președinte al APG. Totuși, el a declarat că se recuză pentru că "alegerile șefului APG nu trebuie să fie fără alternativă".

Victor Petrov, propus anterior pentru funcția de președinte al APG, s-a recuzat.

Fostul procuror al autonomiei, deputatul Gheorghe Leiciu, a propus ca colegii săi să rămână în sală fără presă și personalul tehnic al APG și "să vorbească față în față, cine și ce vrea, în pofida faptului că toată lumea poate avea propria lor poziție politică".

Deputatul Ilia Uzun a menționat că trei grupuri au apărut deja în APG, inclusiv nouă deputați susținuți de PSRM, grupul lui Constantinov și grupul lui Demian Caraseni, sugerând să înceapă consultări între ei.

Deputatul Grigore Cadîn a amintit că alegerea președintelui nu a fost niciodată rapidă. El a propus să fie inițiate consultări și, ulterior, să convoace următoarea ședință a APG pe 26 noiembrie. Ca urmare, această decizie a fost aprobată cu majoritate de voturi. APG s-a întrunit deja de trei ori, dar nu și-a putut alege președintele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău