Încă o țară începe procesul de monitorizare pentru aderarea la UE

  • 17 Iulie 2018 12:37
Încă o țară începe procesul de monitorizare pentru aderarea la UE

Comisarul UE pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Johannes Hahn, va vizita capitala macedoniană Skopje, marți, cu scopul de a marca începutul procesului de monitorizare, necesar pentru aderarea Macedoniei la Blocul comunitar, informează site-ul publicației Balkan Insight, potrivit Mediafax.

Macedonia va începe, săptămâna aceasta, procesul tehnic de monitorizare pentru a se pregăti de discuțiile privind aderarea la UE, care ar putea începe în luna iunie, anul viitor.

Comisarul european se va întâlni cu premierul Zoran Zaev, deputatul Talat Xhaferi și liderul partidului de opoziție VMRO DPMNE, Hristijan Mickovski.

La sfărșitul lunii iunie, miniștrii europeni și-au exprimat sprijinul pentru Albania și Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE.

Una dintre primele obligații ale Macedoniei este aceea de a dezvălui cine este șeful echipei naționale responsabile pentru partea politică a negocierilor, cât și șeful echipei de experți responsabile pentru aspectele tehnice ale negocierilor cu UE. Implementarea unor noi reforme judiciare este așteptată să reprezinte cea mai dificilă parte a procesului de monitorizare și a eventualelor negocieri privind aderarea.

Aderarea Macedoniei la UE și NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele țării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău