Încă o țară a descoperit o infecție cu varianta Omicron înainte de depistarea sa în Africa de Sud

  • 03 Decembrie 2021 11:29
Încă o țară a descoperit o infecție cu varianta Omicron înainte de depistarea sa în Africa de Sud

Malayezia a detectat primul caz cu varianta Omicron a coronavirusului pe teritoriul său, au informat vineri autoritățile locale, care au precizat că este vorba de o persoană care a călătorit în Africa de Sud în urmă cu două săptămâni, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătății a subliniat că persoana infectată, care nu prezintă simptome, este un student întors din vacanță și care este vaccinat cu schema completă.

„Este important de știut că acest caz a ajuns în Malayezia pe 19 noiembrie, înainte ca Africa de Sud să informeze Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre detectarea primului caz cu această noua variantă”, a scris pe contul său de Twitter ministrul sănătății, Khairy Jamaluddin.

Malayezia, care și-a ținut închise frontierele pentru turiști, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute restricții de intrare pe teritoriul său pentru cei care au călătorit în ultimele două săptămâni în șapte țări africane unde se crede că circulă varianta Omicron.

Sri Lanka a anunțat și ea vineri prezența noii variante pe teritoriul său, la un srilankez revenit în insulă din Africa de Sud. Singapore a informat, de asemenea, joi că doi pasageri ai unui zbor din direcția Africa de Sud au fost testați pozitiv la noua variantă de coronavirus.

Cele două persoane, care sunt vaccinate și prezintă simptome ușoare de tuse și gât iritat, se recuperează la Centrul Național de Boli Infecțioase, potrivit Ministerului Sănătății din Singapore. Și India a anunțat joi primele cazuri de infectare cu varianta Omicron pe teritoriul său.

Potrivit OMS, peste 20 de țări din întreaga lume au înregistrat cazuri cu noua variantă Omicron, depistată în urmă cu o săptămână de autoritățile sanitare din Africa de Sud.

Varianta Omicron începe să se răspândească la nivel local în SUA și Australia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău