Încă o sesizare la Procuratura Generală privind mesajul cu conținut instigator la violență împotriva unioniștilor

  • 11 Aprilie 2018 17:45
Încă o sesizare la Procuratura Generală privind mesajul cu conținut instigator la violență împotriva unioniștilor

Avocatul poporului se adresează Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție cu solicitarea de a interveni în regim de urgență în cazul dat pentru a asigura retragerea postării menționate de pe rețeaua de socializare și a întreprinde acțiuni conforme normelor legislației naționale.

Mihail Cotorobai, avocatul poporului, își exprimă îngrijorarea în legătură cu plasarea pe o rețea de socializare, a unei postări cu un conținut instigator la ură și violență. 

El consideră deosebit de periculoase astfel de mesaje care incită la excluderea unor grupuri de persoane, la violență asupra unor persoane sau grupuri de persoane, propagă anumite stereotipuri și generează ură și dezbinare între oameni.

Potrivit lui Mihai Cotorobai, discursul de ură în mediul online este foarte periculos și solicită o atenție sporită din partea autorităților din perspectiva efectului multiplu pe care îl poate avea internetul. Asemenea acțiuni ar putea degenera în infracțiuni motivate de ură sau pot provoca tensiuni sociale și chiar separa societatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău